Procentec Atlas – för Industrial Ethernet, fast installation

Detta kompakta och effektiva verktyg ger dig en överblick över nätverkshälsan.

Behovet av hög prestanda, integration emellan fabriksinstallationer och IT-system, har lett till en växande acceptans av Industrial Ethernet inom industriell automation. Med detta, fortsätter systemkomplexiteten att öka. Vår Atlas-produkt är en utmärkt lösning för diagnostik i ditt nätverk, vilket förhindrar dig från oväntade och dyra driftstopp. Atlas är för remote övervakning av din installation. Det är en kompakt enhet i ett robust utformande.

Ett verktyg för att förstå dina nätverk

Atlas är ett effektivt verktyg som innebär att nedtiden/driftstopp kan minskas. Atlas är installerad på en DIN-skena, ansluten till ditt nätverk, och börjar sedan automatiskt utforska ditt nätverk. Det kommer att känna igen enheter och börja få relevant information från dem. Ett egenanpassat dashboard/instrumentpanel via en websida hjälper dig se och lägga till information i verktyget. Inga ytterligare mjukvaruinstallationer krävs.

Översikt över enheterna i ditt nätverk

En av Atlas huvudfunktioner är den dynamiska topologi-vyn. Detta är en grafisk och hierarkisk översikt över hela ditt nätverk. Topologin visar alla enheter i nätverket och hur de är anslutna. Detta inkluderar även information om separata enheter. På så sätt får du information om (möjliga) problem i ditt nätverk. Topologin kan visualiseras på två olika sätt: galaxvy och en mer hierarkisk trädvy.

Kvaliteten på ditt nätverk

Atlas kan även ge dig värdefull information om kvaliteten på ditt nätverk. Att erhålla denna information var komplicerat, men Atlas Q-faktor (kvalitetsfaktor) underlättar detta genom att använda en viktad algoritm, som är uppbyggd av alla anslutna nätverksenheter. Q-faktorn är en siffra från 0 till 5000 (enligt Automotive-standarden) eller 0 till 100% som en relativ visning. Det finns även en trafikljusdisplay ger en enklare översikt över nätverksstatusen i tre färger.

Användare

  • Underhåll och support
  • Fabrikschefer
  • Nätverksingenjör
  • Operatörer

Dina fördelar

  • Nätverksövervakning
  • Installeras via DIN-skena
  • Ingen programvara krävs utan infon erhålls via en websida
  • Kompakt och robust konstruktion
  • 24/7 tillgänglighet


Mer om PROCENTEC Atlas