Schildknecht DATAEAGLE wireless

Schildknecht DATAEAGLE trådlösa dataöverföringssystem.

Schildknecht började med utvecklingen av DATAEAGLE trådlösa dataöverföringssystem redan 1993. Detta radioöverföringssystem är modulärt och består av totalt ca. 40 olika typer av enheter. Bussystem som PROFIBUS och PROFIsafe, PROFINET, MODBUS, CANbus och Ethernet kan alla använda detta system.

DATAEAGLE har flera olika radioöverföringsteknologier. WLAN, Bluetooth, DECT och ZigBee används.

Bluetooth är den teknik vi ofta rekommenderar. Detta är en mycket robust och pålitlig teknik. Den använda frekvensen är 2,4 GHz, med frekvenshoppning. Detta gör systemet mycket motståndskraftigt mot störningar från annan trådlös utrustning.

Radioöverföring via DATAEAGLE tillåter mobila enheter som kranar, gondoler, robotar etc. kan enkelt kopplas till ett centralt styrsystem.

Tips: Om du ansluter en ProfiTrace eller COMbricks på det segment som är längst ifrån masteren på en radioöverföringsbuss, ser du inte all trafik som går på mastersegmentet! Radioerna överför bara data till / från slavarna som faktiskt finns i det separata segmentet. Detta är som det borde vara, och en av faktorerna som skiljer dessa radioapparater från enklare radiosändningar som bara sänder seriella signaler utan att bearbeta dem.